Telefoonnummer:
0181-312435
Telefoonnummer: 0181-312435

Huisarts in opleiding

Op dit moment zijn arts mevrouw M. Mouthaan MSc. en mevrouw C. Labee in opleiding binnen onze praktijk.

Om huisarts te worden moet een arts na afronding van zijn/ haar geneeskunde studie een opleidingsprogramma van drie jaar doorlopen. De huisarts in opleiding wordt getraind in de specifieke vaardigheden van het huisartsenvak. Hij/ zij is bij ons een jaar in opleiding. Huisartsen in opleiding zijn afgestudeerde en bevoegde artsen.

Wanneer u bij ons een afspraak maakt, zal u gevraagd worden of u er bezwaar tegen heeft om bij de huisarts in opleiding op consult te komen.

Voor u als patiënt zijn er duidelijke voordelen aan deze opleidingssituatie. De huisarts in opleiding heeft meer spreekuurtijd en daarnaast worden alle consulten en visites van de huisarts in opleiding met de eigen huisarts nabesproken en geanalyseerd. Er "kijken" dus twee dokters naar uw probleem. Op de lange termijn helpt u mee aan het zorgen voor goede huisartsen in de toekomst.

Het kan zijn dat de huisarts (in opleiding) vraagt of een consult opgenomen mag worden voor onderwijsdoeleinden. Het staat u vrij een dergelijk verzoek af te wijzen. Met het beeldmateriaal zal vanzelfsprekend vertrouwelijk worden omgegaan.